Author
от web4you
 

5 лесни съвета за по-ефективно писане на съдържание

Effective content writing

Не би трябвало да ви учудва, че редовното добавяне на ново съдържание към уебсайта ви може да помогне на вашето SEO и цялостната сила на вашата марка. Новото съдържание привлича посетители и редовните актуализации могат да им дадат причина да проверяват сайта ви често за полезни съвети или интересна информация. 

Въпреки това не е достатъчно просто да поставяте нови страници и блогове на вашия сайт, трябва също така да накарате това съдържание да обслужва днешните читатели и методите, които те вероятно ще използват, за да ви намерят на първо място. Имайки това предвид, ето няколко съвета, които да ви помогнат да бъдете забелязани.

 1. Вашето заглавие има значение

  Заглавията привличат вниманието, но за разлика от традиционните печатни медии, вашето уеб съдържание трябва да бъде привлекателно както за човешките очи, така и за търсачките. Когато озаглавявате блог или страница, стремете се нещата да са кратки и ясни. Включете подходящи ключови думи, които могат да изскочат на хората при търсенето им в Google

  Също така е най-добре, ако цялото ви заглавие се показва в резултатите от търсачките, da se опитайте да останете под 60 знака, така че всеки, който попадне на страницата ви от резултат от търсенето с Google, да може да види цялото заглавие, без да щракне върху него. Това ще даде на читателите по-добра представа за какво е съдържанието ви и ще ги насърчи да щракнат, ако темата е нещо, което ги интересува.

 1. Оформлението е жизненоважно

  Потребителите са затрупани с информация в ерата на Интернет. Това превърна повечето от нас в браузъри и скимери – хората често ще преглеждат бързо работата ви, за да видят дали нещо предизвиква интереса им, вместо да я прочетат цялата.

  Разбиването на блог или статия на кратки, лесно смилаеми секции с ясни етикети ще помогне на читателите бързо да определят колко време наистина искат да прекарат в разглеждане на вашето съдържание. Можете също да удебелявате важни изречения или ключови думи, за да подчертаете най-важните части от работата си. Просто не прекалявайте и удебелявайте половината от блога си. 

 1. Открийте своя стил

  Изчислено е, че 2 милиона публикации в блог се пишат всеки ден, така че ако искате да се откроите, ще трябва да направите нещо различно. Може би можете да запълните недостатъчно обслужена ниша с вашите публикации, но по всяка вероятност ще се конкурирате с други сайтове. Намерете стил, който ви подхожда, и го накарайте да се хареса на вашата аудитория.

  Може да искате да разкажете много лични истории, да напълните публикациите си със забавни анекдоти или вероятно просто да се придържате към споделянето на фактите. Опитайте няколко различни подхода и вижте кои получава най-много трафик. Този стил може да е ключът към вашия успех.

 1. Свежото съдържание е добро съдържание

  Трябва да актуализирате уебсайта си редовно и трябва да се стремите да го правите с актуална информация. Бъдете в крак с тенденциите във вашата индустрия, за да можете да съставяте завладяващо съдържание, което е подходящо за читателите в момента. Може дори да искате да актуализирате по-стари страници на сайта си, ако има нова информация по тема, която вече сте обхванали в миналото.

 1. Обратни връзки

  Предоставянето на връзки към подходящи страници на вашия уебсайт може да предостави на читателите полезна информация, която вече сте обхванали. Това прави сайта ви да изглежда по-ценен като ресурс и също така води до увеличаване на показванията на страници. Вътрешните връзки могат дори да помогнат за изграждането на вашия авторитет с търсачките, просто се уверете, че насочвате хората към подходящо съдържание и не им изпращате спам с ненужни връзки.

  Има много интересни теми за разглеждане във всички индустрии, но ако искате да бъдете забелязани, тогава трябва да дадете на читателите причина да ви забележат. Уверете се, че съдържанието ви е едновременно полезно и достъпно, за да могат хората да ви намерят на първо място и да имат причина да се върнат, след като го направят.

 1. Нуждаете се от помощ за вашата стратегия за съдържание? Web4You може да ви помогне да създадете успешното съдържание, от което се нуждаете!

Да се захващаме за работа.

Имате нерешим проблем или дръзка идея?

Ще се радваме да чуем за това.
свържете се с нас