от web4you
 

Защо сайтовете трябва да бъдат проектирани както за хората, така и за Google

Website Optimization

SEO може да бъде трудно предизвикателство за всеки уебсайт. Промяната на практиките в професионалния дизайн на уебсайтове и оптимизацията за търсачки означава, че трябва постоянно да сте в крак с новите алгоритми и най-добри практики, като същевременно премахвате подходите, които са работили преди няколко години. Неправилният подход към SEO може дори да има обратен ефект, вместо да направите сайта си по-видим за потребителите, можете да бъдете наказани от Google и други търсачки и сайтът ви да бъде погребан. SEO обаче не е просто механичен контролен списък, който трябва да попълните за всеки уебсайт. Всеки уебсайт предлага нещо различно на потребителите и трябва да предлага съдържание и ресурси, които отговарят на нуждите на тези потребители, за да бъде класиран. Така че, когато разглеждате услугите за уеб дизайн и дигитален маркетинг, тогава въпросът става как балансирате дизайна на уебсайта, така че да се харесате както на търсачките, така и на хората?

Първо, важно е да осъзнаете, колкото и очевидно да изглежда, че вашите потребители са хора. Те са тези, които търсят услуги или продукти, и те са тези, които се надявате да станат ваши клиенти. Ако вашият сайт не е проектиран с тяхна мисъл, тогава всичко е свършило, преди дори да е започнало; вие никога няма да получите реализации, ако хората не могат да използват сайта ви за това, за което е предназначен.

В първите дни на оптимизацията за търсачки, това, което сега наричаме “черна шапка” SEO беше разпространена практика. Маркетолог или агенция за уеб дизайн може да напълни мета тагове и заглавия, пълни с ключови думи, за да повиши уместността на страницата. За щастие, тези стари практики вече не работят; Класирането в търсачките на страницата се определя от уместността на съдържанието в сравнение с намерението на потребителя. Поради това предоставянето на висококачествено съдържание, което е най-полезно за човека, който разглежда вашия сайт, е най-добрият метод за увеличаване на видимостта ви в страниците с резултати на търсачките.

За съжаление, пълненето с ключови думи все още е обичайна практика от много търговци. След като бъдат избрани ключовите думи, търговецът включва възможно най-много от тях в съдържанието на сайта. Това често прави съдържанието нечетливо, което от своя страна вреди на цялостното класиране на сайта; Google вече е достатъчно интелигентен, за да разпознае препълнените ключови думи, когато го вижда.

Ако целта ви е да пишете по начина, по който Google индексира уеб съдържанието, вие имате голямо предизвикателство. Google вече посвещава цели невронни мрежи за създаването и адаптирането на собствените си SEO алгоритми, така че дори самите те не знаят какво точно да направят, за да стигнат до върха на страницата за търсене. Най-добрата практика остава предоставянето на съдържание, което установява както полезност, така и авторитет за вашия домейн.

Така че, в крайна сметка потребителят на вашия сайт е най-важният. Всеки може да попълни заглавие и мета тагове с ключови думи и да се увери, че целият алтернативен текст е описателен, но само чрез създаване на добро съдържание можете да спечелите
SEO игра.

Web4You може да ви помогне за персонализиран дизайн на уебсайт, оптимизиран за търсачките. Ние сме агенция за уеб дизайн и дигитален маркетинг, която ще се погрижи за всички най-добри практики, за да можете да се съсредоточите върху предоставянето на продуктите и услугите, които вашите потребители искат и имат нужда.

  1. Свържете се с нас днес, за да започнете своя проект.

Да се захващаме за работа.

Имате нерешим проблем или дръзка идея?

Ще се радваме да чуем за това.
свържете се с нас