Author
от Web4you
 

Web Дизайн: Ключови въпроси, които да зададете при наемане на агенция за уеб дизайн

Hiring a web design agency

Наемането на правилния екип от разработчици може да бъде изтощително, но тези прости въпроси трябва да осигурят известна лекота при избора на правилния партньор за вашето присъствие в дигитална среда.

Вземете инфографика!

Ако искате да привлечете нови аудитории и да ги превърнете в клиенти, имате нужда от уебсайт който ще ги привлече и ще ги насърчи да се ангажират с вашето съдържание, докато’ не са готови да се придвижат по-надолу по фунията на продажбите За да дадете на потенциалните си клиенти това, което искат , ще ви е необходим ефективен, функционален и добре проектиран уебсайт, създаден от разработчици и дизайнери, които могат да разберат вашия бизнес’ ценностно предложение, клиенти и целеви персони. Но как да определите кого да наемете, когато има море от дизайнери и разработчици, от които да избирате? Разработихме няколко въпроса, за да ви помогнем да насочите изследователските си разговори в правилната посока.

 1. РАЗКАЖЕТЕ МИ ПОВЕЧЕ ЗА ВАШИЯ ПРОЦЕС ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА УСПЕХ.

  Преди да разговаряте с потенциален изпълнител, независимо дали е самостоятелен фрийлансър или агенция, би било добре да потърсите техния уебсайт, минала работа, услуги и така нататък, за да усетите общото им пазарно предложение. Сега е моментът да ви кажем каква трябва да е част от информацията, която биха представили. По отношение на услугите, които предоставят, как биха подходили конкретно към вашия проект? Ще бъдат ли необходими допълнителни услуги? На кои CMS платформи предпочитат да работят? Накарайте ги да ви преведат през процесите на изработка, за да получите ясна представа за техните умения и способности за стратегическо мислене при представянето на
  това което искате.

  Past website work

  Източник: digitalagencynetwork.com/website-design-process-milestones-timeline

 1. МОЖЕТЕ ЛИ ДА ДАДЕТЕ ПРЕПОРЪКИ КЪМ ЧАСТ ОТ РАБОТАТА В ВАШЕТО ПОРТФОЛИО, ПО-конкретно МИНАЛА РАБОТА, КОЯТО СЕ Е ОКАЗАЛА ПРЕДИЗВИКАТЕЛНА

  Доказателството е в работата, така да се каже. Всеки може да говори за големи проекти, но преди да платите на компания да проектира новия ви сайт, трябва да се уверите, че тя може да подкрепи обещанията си. Разгледайте тяхната минала работа и се уверете сами дали техният дизайнерски екип е в състояние да осигури качеството, което вие искате.

  Website portfolio
 1. ВАШИЯТ ПРОЦЕС ВКЛЮЧВА ЛИ СЪЗДАВАНЕ НА СТРАТЕГИЯ, КОЯТО ЩЕ ГАРАНТИРА ДИГИТАЛНОТО ПРИСЪСТВИЕ ДА Е ОПТИМИЗИРАНО

  Ще анализират ли вашата индустрия и конкурентите? Ще вземат ли предвид основната ви демографска група? Могат ли да извършат анализ на ключови думи и да изградят стратегия около тях? Има много фактори, които влизат в проектирането на ефективен уебсайт и това, което има смисъл за една индустрия, може да бъде ужасен дизайн за друга. Намерете дизайнер, който ще третира вашия сайт като уникалния проект, който всъщност е, и отделете време с екипа им, за да определите кой е най-добрият подход за създаване на вашият уеб сайт.

  Web Design Process
 1. МОЯТ САЙТ ЩЕ БЪДЕ ЛИ АДАПТИВЕН НА ВСИЧКИ УСТРОЙСТВА ?

  Ако отговорът е не, махнете се. Мобилният телефон е отговорен за над 70% от целия уеб трафик и неговият опит е от решаващо значение за достоверността на марката и доверието на потребителите. Ако сайтът ви не работи на различни платформи, устройства и браузъри, той няма да работи за всички ваши посетители.

  Website Responsiveness

  Source: Mashable.com

 1. ПРЕДОСТАВЯТЕ ЛИ ПОДДРЪЖКА НА HELPDESK СЛЕД ДОСТАВКАТА НА УЕБСАЙТА?

  Най-лошото е да имате предоставен функционален сайт, но с течение на времето да има проблеми или объркване около това как да се използват някои от механизмите изградени в рамките на уебсайта. Попитайте потенциалните партньори как се решават проблемите след предаването на сайта и дали има някакви допълнителни такси, за това. Ако не сте запознати с CMS, върху която са избрали да изградят вашият сайт, може да искате да помислите да изберете платформа, с която сте по-запознати.

  Helpdesk support

  Източник: sharepointintuitive.blogspot.com/2014/05/sharepoint-2013-site-template-for.html

 1. КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ОТНЕМЕ МОЯТ ПРОЕКТ? МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ ПРЕДОСТАВИТЕ ОБРАЗЕН ПЛАН ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТА?

  Очаквайте да получите общ прозорец, а не конкретна дата, но трябва да имате представа колко време ще отнеме вашият проект от началото до края, за да можете да планирате и да направите важна подготовка за стартирането на новия си сайт. Ключовите резултати трябва да бъдат идентифицирани, така че да сте наясно кога ще имате възможност да предоставите обратна връзка и да гарантирате, че екипът ви е на разположение, за да бъде включена тази обратна връзка.

  Project Milestone Plan

  Източник: venngage.com/blog/project-plan-template

 1. НАЙ-ЗАБАВНИЯТ ВЪПРОС КОЛКО ЩЕ СТРУВА?

  Бъдете много настоятелни в заявката си за отговор. Повечето разработчици ще предоставят груби приблизителни оценки, но имайте предвид че цените може да се променят по драстичен начин в зависимост от някои от исканията, които може да направите по време на производствения процес. Нека бъдещият продавач предостави своята оценка с допълнение за допълнителни такси, които могат да възникнат. Типичните въпроси, които можете да зададете, включват: Таксуват ли се определен брой часове? Ще бъда ли уведомен, ако тези часове са изразходвани? Колко ревизии мога да направя с текущите разходи? Трябва да сте сигурни, че можете да си позволите сайта, преди да търсите кой да го изгради. Качественият уебсайт може да бъде голяма финансова инвестиция и със сигурност е важна част от изграждането на бъдещето на вашата марка или бизнес. Преди да решите кой е вашият уеб разработчикът, трябва да се уверите, че компанията, която наемате, може да се справи с вашия проект и да предостави дизайн, който е функционален, ефективен и в съответствие с вашата визия.

ДА СЕ ЗАХВАЩАМЕ ЗА РАБОТА.

Имате нерешим проблем или дръзка идея?

Ще се радваме да чуем за това.
свържете се с нас