от Web4You
 

5 (лесни) начина да помогнете на потребителите да навигират във вашия уебсайт

5 (лесни) начина да помогнете на потребителите да навигират във вашия уебсайт

Представете си, че сте в средата на гора. Всички дървета са твърде гъсти, за да видите слънцето, и вие нямате карта, референтна рамка или някаква представа как да излезете. Как се чувстваш? Ето какво е потребителят да се опитва да се ориентира в уебсайт без ясна навигация. Излишно е да казвам, че изживяването за този потребител е малко стресиращо. Ето защо е от решаващо значение да улесним потребителите да намерят това, което търсят. Чрез интегрирането на практиките по-долу можете да създадете по-положително изживяване за клиента си.

 1. Последователността е ключова

  Сплотеното и ясно съобщение е от решаващо значение, за да се гарантира, че потребителят ви няма да напусне сайта ви. Всички страници на вашите сайтове трябва да имат последователна цветова тема и цялостно усещане за нея. Объркващ поток от цветове, шрифтове и концепции ще затрупа потребителя и ще го накара да затвори страницата преди реализация
  е направено.

  “Последователността означава да съвпадне всичко. Размери на заглавия, избор на шрифт, оцветяване, стилове на бутони, разстояние, елементи на дизайн, стилове на илюстрация, избор на снимки и т.н. Всичко трябва да е тематично, за да направи дизайна ви съгласуван между страниците и на една и съща страница.”- Hubspot

 1. Информация за групата по целева аудитория

  Уебсайтът ви има ли множество аудитории? Може би продавате хардуер както на купувачи на едро, така и директно на потребителите. Опитайте да използвате отделни менюта, които ясно очертават какъв тип информация предоставяте. Лесно навигируем сайт, който не кара потребителя ви да работи усилено, за да намери това, от което се нуждае, е от изключително значение.

 1. Подредете падащото меню стратегически

  Важно е да помислите за начина, по който структурирате информацията си, когато оптимизирате навигацията на уебсайта си. Когато проектирате падащите менюта, поставете информацията в логическа последователност. Например, помислете за поставянето на категории по азбучен ред или по най-важното първо. Не забравяйте да разгледате тази статия за повече информация относно архитектурните съвети.

 1. Поддържайте езика прост

  Когато давате заглавия на страници, поддържайте езика прост. Може да е изкушаващо да подправите съдържанието си, като го добавите с брандинг тон и жаргон, но най-добре е езикът да е ясен и лесно разбираем. В противен случай това може да доведе до объркване за вашите потребители и ще направи страниците ви по-трудни за търсене.

 1. Използвайте своя долен колонтитул

  Помогнете на потребителите да намерят това, което търсят, като им дадете преки пътища към често достъпни страници. Използването на пространството в долния колонтитул на вашия уебсайт може да бъде страхотен хак, без да добавяте допълнителна информация към падащите менюта. Добавяне на връзки към социалните медии към долния колонтитул, предоставяне на информация за контакт и позволяване на потребителите да се абонират за вашия  бюлетинът е страхотни начини да използвате най-пълно долния си колонтитул.

  Не се чувствайте изгубени в гората! Свържете се с Web4You днес и оптимизирайте уебсайта си.

Да се захващаме за работа.

Имате нерешим проблем или дръзка идея?

Ще се радваме да чуем за това.
свържете се с нас