от web4you
 

3 Подобрения на потребителското изживяване, които може би не сте обмисляли

User experience improvements

Стабилното потребителско изживяване е изключително важно за успеха на всеки уебсайт. UX не само рефлектира директно върху вашата марка и как посетителите я възприемат, но също така влияе върху това колко успешен ще бъде вашият уебсайт в реализирането на реализации и зарадването на клиентите. Може би вече сте обмисляли как неща като използването на последователни цветови схеми и премахването на инвазивни или разсейващи реклами могат да подобрят изживяването на потребителя, но ето няколко въздействащи предложения за по-добър UX, които може да не сте обмисляли:

 1. Подобрете сигурността

  Проучване на Experts Exchange установи, че средната кибер атака струва на целевата компания повече 3 милиона долара. Сега може би си мислите “Загуба от $3 милиона със сигурност е страшна, но какво общо има тя с UX?” Е, отговорът е, че кибер атаките могат да имат повече общо с потребителското изживяване, отколкото предполагате.

  Нападателите могат да имат различни цели, когато се насочат към цел. Техният план може да е толкова прост, колкото чиста кражба от компания, но може да включва и кражба на лична информация от клиенти на тази компания или избиване на сайт офлайн. Сега помислете за това, бихте ли обмислили кражбата на банковата ви информация или невъзможността да стигнете до уебсайт за добро потребителско изживяване? Вероятно не и вие’ще откриете, че посетителите са съгласни.

  Вземете мерки като използване на сигурна връзка, за да защитите посетителите си.
  портфейлите си.

 1. Ускорете нещата

  Казали сме го преди и вероятно ще го кажем отново, но това’ е толкова важно, че трябва да се повтаря: вашият уебсайт трябва да бъде бърз и отзивчив. Според Kissmetrics, 40% от потребителите ще изоставят уебсайта ви, ако това отнеме повече от три секунди за зареждане, така че не очаквайте да направите много реализации, ако посетителите дори не остават на сайта ви достатъчно дълго.

  Ако сайтът ви страда от постоянни проблеми със сървъра или лош дизайн, това може да доведе до бавно изживяване, което ще разочарова и в крайна сметка ще отблъсне посетителите.

 1. Подредете оформлението си

  Подобно на бавното време за зареждане, объркващите и претрупани потребителски интерфейси могат да попречат на посетителите да намерят това, което търсят. От друга страна, изчистеният, достатъчно прост интерфейс може да ги улесни да открият къде във вашия сайт трябва да отидат, за да намерят това, което търсят. Това е особено важно за мобилните потребители, които разполагат само с един екрани.

  Някои индустрии и уебсайтове може да изискват повече текст от други, но без значение какъв тип бизнес се занимавате, важно е да погледнете и да идентифицирате областите, в които може да сте прекалили с многословието. Очевидно една статия или публикация в блог ще бъде пълна с текст, но вашата навигационна лента вероятно не трябва да изглежда като индекс на енциклопедия. Където е възможно, опитайте се да се придържате към най-простия език, който можете.

  Има много фактори, които влияят на UX, и това са само няколко от начините, по които можете да подобрите своя, но те са доста важни в това отношение. Да се ​​уверите, че посетителите ви имат най-доброто изживяване, ще е удоволствие от обслужването.

  Уеб дизайнът може да изглежда труден, но можете да си партнирате с нашите експерти, за да сте сигурни, че потребителят ви ще остане доволен.

Да се захващаме за работа.

Имате нерешим проблем или дръзка идея?

Ще се радваме да чуем за това.
свържете се с нас